2011. július 20., szerda

CHF - csütörtök és további várakozás

Először nézzük a napos ábrát, szépen belement a célzónába. Kérdés, hogy innen további gyengülés vagy emelkedés lesz a várt zónába. Az RSI lokális csúcsait összevetve az árfolyam lokális csúcsaival, nagyobb eséllyel további CHF erősödésre adok esélyt. További kérdés, hogy valóban a 239,6 környéke lesz e a fordulópont, vagy esetleg lejjebb merészkedik. Erre most napos alapján nem tudok választ adni.

CHF napos ábra:



A 4 órás ábra alapján látszik, hogy belemerészkedett a célzónába, azonban itt jobban kivehető, hogy az eddigi ereszkedése, mintha 5 hullámból állna. Mit jelent ez nekünk? Ha valóban így van akkor egy ZZ kombináció jöhet, melynek a mélypontja alacsonyabban van mit a megrajzolt célzóna. Ha ez így van, hová várhatjuk a korrekció végét. Oda, ahol az egyel alacsonyabb trendszinten lévő 4 hullámtere van, jelen esetben nagyjából 226,6 és 228,8 közé. Ez ilyen formában nem tetszik, ennyire nem lehet egy helyen két célzóna, ezért megnéztem kisebb tf-en. A kép itt már más. Kirajzolódik egy 5-3-4 szerkezet eddig, azaz egy elfelé menő hullám hiányzik és meglehet a 228-229 környéki két oldalról is előre jelzett célzóna. Ilyen kicsi timeframet nem szeretek használni deviza esetében, de szerencsére a nagyobb is ide mutat. Sőt az 5-3-5 szerkezet vége 229,470 célárat adja. Mindezek alapján joggal várható el a fordulat ebből a zónából. A kérdés a mikor? Mivel óráson eléggé előrehaladottak az események véleményem szerint reggelre megtörténhet a fordulat és elindulhat a chf erősödése.

Elmaradt még a 4 órás ábra:


A célzóna mindent összevetve kb. 228,5-230, ennél pontosabbat ne várjatok.

CET 07:21, 6:34

Az éjszaka a várakozások szerint alakult, a órás ábra szerint elérte a célzónát, ahol megfordult, a délelőtt folyamán még esélyes egy lefelé tesz, utána mehet északra a várakozásaim szerint.

órás chart:



11 megjegyzés:

  1. Egy dolgot kihagytam, ha a lefelpé tartó ZZ a=c helyett,c=161,8a jön be ,akkor ez kb 226 fölé mutat valamennyivel...itt van az alacsonyabb 4. hullámterének az alja. ad

    VálaszTörlés
  2. http://www.erstebroker.hu/online/certifikatok.html

    új chf/huf certik vannak

    van magasabb tőkeáttételű long is

    üdv. kz

    VálaszTörlés
  3. Köszi Kz! Épp reggel néztem, hogy tl02 0-as!

    ad

    VálaszTörlés
  4. üdv AD

    Fordulatnak még a nyomát se látni.

    TWER

    VálaszTörlés
  5. Szia Twer!

    Meg kell majd néznem pontosan. 226 fölé mutató szintek még állnak, nyilván a 229-et el kell vetni.

    ad

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Gartulálok Ad! A CHF a jelzett zónából fordult, a low 226,6 körül volt. Most megközelíthetné a kiütési árat!
    Most nincs már semmim, szombaton megyek nyaralni, 1 hétig nem leszek. Gépet nem vihetek magammal! Ez a család utasítása! Így lesz!
    Holnap már készülődés, szombat hajnalban indulás!
    Nyerjetek nagyon sokat a jövő héten!
    Aki pedig szintén nyaral, annak nagyon szép időt és kellemes pihenést!
    imi-boy

    VálaszTörlés
  7. Szia Imi-boy!

    Nem biztos a fordulat, sőt!
    Bár egyenlőre még a chf elemzésem tartja magát, a bux és OTP esetében lassan már elemzést sem érdemes írnom, vagy megtenni nagy téttel ellenem! :o(

    ad

    VálaszTörlés
  8. Szia Ad!

    Nem gondolom, hogy az 1-2 rossz elemzés miatt ostorozni kellene magad! A pontos elemzéseid száma messze veri a tévedéseid! Hát te is csak ember vagy! És dolgozol! És hibázni is csak az tud, aki csinál valamit! Na bumm!!
    Elfogod tudni kapni a fonalat, minden vissza fog térni a régi kerékvágásba! Menni fog ez! Ne add fel!
    A holnapi naphoz és a jövő héthez is eredményes munkát! Majd jövök!!!
    imi-boy

    VálaszTörlés
  9. Szia Imi-boy!

    Köszi a biztatást!
    Volt három nagyon jó hetem, akkor "szinte" már vártam, hogy mikor nem fog összejönni a nagy számok törvénye miatt... De most már nagyon unom!
    Mióta elmentem pár napra pihenni, még sokszor az irány sincs meg, de talán a mai ad plusz bukása volt a csúcs... Lehet ki kell hagynom egy két napot piacra való figyelés nélkül! Na majd meglátom!

    Neked jó pihenést a családdal! (Megj.: vannak már olyan telefonok, melyeken lehet figyelni az eseményeket:o))

    VálaszTörlés
  10. Olyan van! :-)
    imi-boy

    VálaszTörlés
  11. Éjszaka a chf tovább erősödött, illetve volt egy nagy leszúrása 225-höz, ezek alapján egyre kérdésesebb, hogy megállja a helyét az elemzés, szerintem már nem, 222 tűnik elérhetőnek.(illetve 219 környéke utána)

    VálaszTörlés